Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.08.2021

Ideeën voor Marvels What If…? werden geschrapt omdat ze in toekomstige MCU-films opduiken

door Vertigo

A.C. Bradley, de hoofdscenariste van Marvels animatiereeks What If…?, heeft verteld dat enkele van haar ideeën de reeks niet gehaald hebben omdat ze in toekomstige MCU-films zullen gebruikt worden.

What If…? draait rond alternatieve versies van bekende superhelden uit het Marvel-universum en Bradley ging telkens op zoek naar hun essentie. “Tenslotte houden we van Marvel-films omdat we een band hebben met de personages,” zegt ze.

Bradley zat tijdens het schrijfproces op dezelfde golflengte als de makers van andere MCU-projecten en kwam met een aantal gelijkaardige ideeën op de proppen.

Zo ging ze te raad bij What If…?-regisseur Bryan Andrews om te weten of Marvel-baas Kevin Feige een bepaald idee zou goedkeuren, waarop Andrews zei: “Kevin zou het geweldig vinden. Dat is de helft van de Guardians of the Galaxy Vol. 3-plot.”

Eerder ving Bradley al bot toen ze een aflevering pitchte waarin Jane Foster (Natalie Portman) Thor wordt. Dat zal namelijk gebeuren in Taika Waititi’s Thor: Love and Thunder.

“Ik stak een feministische tirade af over het belang en de noodzaak van vrouwelijke personages en waarom een vrouw de hamer van Thor moet kunnen optillen,” zegt Bradley. “Dan kreeg ik te horen dat er een live-action-versie van dat verhaal gepland stond.”

“Voordat ik Avengers: Endgame mocht bekijken, had ik ook al verhalen over een oude versie van Steve Rogers en een slimme versie van The Hulk gepitcht,” vervolgt ze.

Bron: /Film

Lees meer over: