Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.12.2021

James Franco slaat mea culpa na beschuldigingen seksueel wangedrag

door Vertigo

James Franco werd in 2018 beschuldigd van seksueel wangedrag door studenten van zijn opgedoekte acteerschool Studio 4 en heeft daar nu voor het eerst op gereageerd.

“Toen ik lesgaf, ben ik met enkele van mijn studenten naar bed geweest en dat was verkeerd,” zegt Franco in The Jess Cagle Podcast, maar voegt eraan toe dat hij Studio 4 niet oprichtte onder valse voorwendselen en niet besliste wie er in zijn klas terechtkwam.

“Ik dacht in die tijd niet helder na,” voegt hij eraan toe. “Zolang er sprake was van wederzijdse toestemming, leek mij alles ok√©, aangezien we allemaal volwassenen waren.”

In 2014 werd Franco reeds beschuldigd van Instagram-berichten te sturen naar een 17-jarig meisje met wie hij probeerde af te spreken in een hotelkamer. De acteur geeft toe dat de aantijgingen kloppen en zegt dat hij de voorbije vier jaar aan zichzelf heeft gewerkt en is veranderd.

Verder reageert Franco op de uitspraken van zijn frequente tegenspeler Seth Rogen, die in mei zei dat hij niet meer met hem ging samenwerken. De twee deelden het scherm in onder meer Pineapple Express, This Is the End, The Interview en The Disaster Artist.

“Ik hou enorm veel van Seth Rogen,” zegt Franco. “We hebben twintig jaar samengewerkt en nooit ruzie gemaakt. Hij was mijn beste professionele vriend en partner en het klikte gewoon tussen ons.”

Franco bevestigt dat hij en Rogen voorlopig niet van plan zijn om de handen opnieuw in elkaar te slaan: “Zijn woorden waren pijnlijk, maar ik begrijp hem. Hij moest zich voor me verantwoorden omdat ik zelf niets zei.”

“Dat wil ik niet en daarom ben ik dit gesprek aangegaan,” vervolgt hij. “Ik wil niet dat Seth, mijn broer Dave of om het even wie zich nog voor me moeten verantwoorden.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: