Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.04.2022

Jake Gyllenhaal onthult aangrijpend Brokeback Mountain-moment na de bioscooprelease

door Vertigo

Jake Gyllenhaal speelde in Brokeback Mountain de cowboy Jack Twist, die een geheime relatie heeft met het ranchhulpje Ennis Del Mar (Heath Ledger).

“De band tussen mij en Heath terwijl we deze film aan het maken waren, was gebaseerd op een diepe liefde voor een hele hoop mensen die we kenden en door wie we waren opgevoed en een diep respect voor hun liefde en relaties”, aldus Gyllenhaal.

De acteur deelde ook een herinnering aan een moment waar hij vaak op terugkijkt over de waarde van de film: “Heath en ik waren op een vraaggesprek in een bioscoop in Los Angeles en ik herinner me dat we lachend het podium opkwamen omdat we juist backstage lol hadden zitten trappen. We gingen zitten, de lichten gingen aan, een man stond recht, de film was toen anderhalve week uit en hij zei: ‘Ik wil gewoon even zeggen dat dit de elfde keer is dat ik de film zie, ik kan niet stoppen hem te bekijken en ik wil jullie gewoon allemaal bedanken omdat jullie hem gemaakt hebben.’ En ik dacht: elf keer in tien dagen.”

Gyllenhaal ging verder: “Ik herinner me m het gevoel dat ons overviel nog steeds. We waren met elkaar aan het lachen voor we het podium opkwamen en toen kwam plots het diepe besef wat de film voor mensen betekende. Ik kan echt niet uitdrukken hoe trots ik erop ben.”

Bron: IndieWire