Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.01.2022

Jackass-ster Steve-O openhartig over loonsgeschil met Johnny Knoxville

door Vertigo

Nadat Bam Margera tijdens de opnames van Jackass Forever werd ontslagen, blijkt dat ook zijn collega Steve-O de fourquel bijna de rug had toegekeerd na een geschil met Jackass-medebedenker en -producent Johnny Knoxville.

Steve-O eiste namelijk een loonsverhoging omdat hij sinds Jackass 3D uit 2011 een succesvolle stand-upcomedian en YouTuber is geworden.

“Ik had het gevoel dat ik de voorbije tien jaar extreem hard had gewerkt om een solocarrière uit te bouwen en wilde met terugwerkende kracht voor mezelf opkomen,” zegt hij. “Vroeger heb ik nooit een loonsvoorstel betwist of een tegenbod gedaan.”

De comedian voegt eraan toe dat de contractonderhandelingen voor Jackass Forever woelig waren. “Ik had ze vlotter kunnen doen verlopen, maar ik heb er tijdens interviews dingen uit geflapt die contraproductief waren en Johnny Knoxville kwaad maakten. We hebben een kleine ruzie gehad.”

Uiteindelijk werd Steve-O’s loonsvoorstel geweigerd. “Mijn advocaat zei dat ik het tegenbod moest aanvaarden omdat het anders slecht zou aflopen,” zegt hij. “Mijn loon is misschien een klein beetje gestegen maar niet genoeg om het een overwinning te noemen.”

Bron: IndieWire