Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.10.2021

Jackass Forever-ploeg reageert op Bam Margera’s beschuldigingen van ‘psychologische foltering’

door Vertigo

De advocaten van Jackass Forever-distributeur Paramount, -acteur Johnny Knoxville, -regisseur Jeff Tremaine en -producent Spike Jonze hebben gereageerd op een rechtszaak die acteur Bam Margera tegen hen heeft aangespannen.

Hij zei onlangs dat hij omwille van zijn drankprobleem werd onderworpen aan ‘psychologische foltering’ door een Wellness Agreement te moeten ondertekenen om in de film te mogen meespelen.

Margera werd uiteindelijk ontslagen omdat hij de overeenkomst, die inhield dat alle castleden nuchter moesten blijven, zou hebben gebroken door Adderall, een geneesmiddel tegen ADHD, in te nemen.

“De rechtszaak is ongegrond,” zeggen de advocaten van de beklaagden en voegen eraan toe dat de aanklacht vol met leugens staat. “Margera beweert dat Knoxville, Tremaine en Jonze hem benaderden in een afkickcentrum en dwongen om een draconisch nuchterheidscontract te ondertekenen. Dat hebben ze niet gedaan.”

Verder ontkennen de beklaagden dat Margera door Paramount werd verplicht om hun overeenkomst te tekenen en dat de distributeur een dokter inhuurde die hem dwong om een ‘cocktail aan pillen’ te nemen die tegen zijn zin werd voorgeschreven. “Dat is absurd en is nooit gebeurd,” zeggen de advocaten.

“Margera beweert dat hij ontslagen werd omdat hij Adderall had genomen,” vervolgen ze. “Daarvoor had hij naar eigen zeggen een voorschrift, maar dat klopt niet. Hij heeft zelf toegegeven dat hij het illegaal had gekocht.”

Bron: IndieWire