Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.09.2018

J.K. Rowling reageert op casting-controverse Fantastic Beasts 2

door Vertigo

Het verrassingsoptreden van Voldemorts slang Nagini in de nieuwste Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald-trailer kon op heel wat kritiek rekenen. Volgens sommigen kan het niet door de beugel dat de Zuid-Koreaanse actrice Claudia Kim in de huid van het serpent kruipt.

Nagini is in de prequel op de Harry Potter-films een vrouw waarover een vloek werd uitgesproken. Daardoor kan ze op bevel in een slang veranderen en zal ze er op een dag voorgoed één worden. Op sociale media wordt betreurd dat de Fantastic Beasts-cast slechts twee gekleurde acteurs telt (Kim en Zoë Kravitz), waarvan één gedoemd is om een onderdanig huisdier te worden.

Anderen zien in Nagini het stereotype van de ‘dragon lady‘, een glamoureuze vrouw met een dominant en verraderlijk kantje.

Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling heeft de casting van Kim verdedigd. “De Naga zijn slangachtige wezens uit de Indonesische mythologie,” tweette ze. “Soms worden ze afgebeeld met vleugels, soms als half mens, half slang. De bevolking van Indonesië bestaat uit een honderdtal etniciteiten, waaronder Javanen, Chinezen en Betawi.”

https://twitter.com/J_A_Moulton/status/1044898830444105728

Bron: IndieWire