Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.09.2018

Beautiful Boy-sterren Steve Carell en Timothée Chalamet openhartig over heftige shoot

door Vertigo

Felix Van Groeningens Beautiful Boy is niet de enige herfstfilm waarin de gevolgen van een drugsverslaafde zoon voor zijn familie worden getoond. Peter Hedges’ Ben Is Back, met zijn zoon Lucas Hedges en Julia Roberts, gaat namelijk over een gelijkaardig onderwerp.

In Beautiful Boy spelen Steve Carell en Timothée Chalamet vader en zoon David en Nic Sheff, op wiens afzonderlijke memoires de film is gebaseerd. Volgens Chalamet is drugsverslaving nu eenmaal een heel actueel thema.

“Overal ter wereld worstelen mensen met een drugsverslaving, ook jongeren,” zei de acteur. “Volwassen worden op zich is al moeilijk genoeg en in combinatie met afkicken kan je voor een onmogelijke uitdaging komen te staan.”

Chalamet en Carell hebben de echte Nic en David Sheff ontmoet, maar waren vrij om hun eigen ding te doen. “Ik had niet de indruk dat ze per se bij de opnames wilden zijn,” zei Carell. “Ze waren welkom, maar bewaarden een zekere afstand. David wou dat we onze versie van het verhaal vertelden en wou het niet naar zijn hand zetten. Hij vertrouwde ons en alle betrokkenen om zorgvuldig om te gaan met de boeken.”

“Nic begreep dat het een film was,” voegde Chalamet eraan toe, “en dat Felix, Steve en de rest van de ploeg er alles aan zouden doen om de feiten zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. Gisteren vertelde hij me dat hij graag mijn kleren uit de film zou hebben. Zo’n dingen droeg hij namelijk vroeger. Dat geeft mij het gevoel dat we goed werk hebben geleverd, ook al hebben we geen kopie van de werkelijkheid gemaakt.”

Beide hoofdrolspelers zijn het erover eens dat de telefoongesprekken de moeilijkste scènes waren. “Als je het in scène met twee lastig krijgt, kan je je concentreren op de andere en jezelf bijna wegcijferen,” zei Chalamet. “Aan de telefoon gaat dat niet. Bovendien zijn de telefoongesprekken in de film allesbehalve leuk.”

Bron: The Playlist