Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.12.2019

J.J. Abrams openhartig over Reys relatie met Kylo Ren en Finn in Star Wars: The Rise of Skywalker

door Vertigo

SPOILERALARM

Op het einde van Star Wars: The Rise of Skywalker kussen Rey (Daisy Ridley) en Kylo Ren (Adam Driver), maar volgens regisseur J.J. Abrams hadden de twee eerder een broer-en-zus-verhouding.

“Hun relatie is niet louter seksueel of romantisch getint,” zegt hij. “Ze zijn met elkaar verbonden op een spirituele manier.” Abrams vergelijkt ‘Reylo’ met de band tussen Luke (Mark Hamill) en Leia (Carrie Fisher) in de originele Star Wars-trilogie.

Zij kussen elkaar voor ze beseffen dat ze broer en zus zijn. “Toen John Williams voor het eerst Lukes motief componeerde, maakte hij er iets romantisch voor Luke en Leia van,” zegt Abrams. “Hij wist namelijk toen nog niet welke richting het verhaal zou uitgaan.”

Verder heeft Abrams onthuld wat Finn (John Boyega) de hele film tegen Rey probeert te zeggen. Hoewel vermoed werd dat het om een liefdesverklaring ging, wou Finn aan Rey vertellen dat hij de Force kan voelen.

Daar wordt naar gehint tijdens de finale wanneer hij raadt op welke Star Destroyer de antenne die de Resistance moet vernietigen zich bevindt en wanneer hij voelt dat Rey gestorven is na haar gevecht met de Emperor (Ian McDiarmid).

Bron: /Film