Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.09.2015

Isabelle Huppert in nieuwe film Bavo Defurne

door Jimmy Van der Velde

BAFTA-winnares Isabelle Huppert zal meespelen in Souvenir, de tweede langspeelfilm van Noordzee Texas-regisseur Bavo Defurne.

De Franse actrice neemt de rol van Liliane voor zich, een vergeten zangeres die wegkwijnt in een pâté-fabriek. Ze wordt verliefd op de veel jongere bokser Jean, die er als tijdelijke kracht aan de slag gaat. Samen besluiten ze haar comeback te wagen.

De rol van de jonge bokser Jean wordt vertolkt door César-winnaar Kevin Azaïs. Naast Huppert en Azaïs spelen ook de Vlaamse acteurs Johan Leysen (Jeune et Jolie) en Jan Hammenecker (Tango Libre) mee. De soundtrack van de film wordt geschreven door Pink Martini, het little orchestra uit Portland, Oregon.

“Het verhaal van Souvenir gaat over hoop en zelfrealisatie, dat is waarom ik de film wil maken. Liliane is haar liefde, haar carrière, zeg maar élk doel in het leven verloren, maar ze vecht terug. Het leven biedt ons nu en dan oprecht geluk aan, we moeten er enkel open voor staan en het snel vastgrijpen als het langskomt, net zoals Liliane dat doet”, aldus regisseur Bavo Defurne. “Ik kan niet wachten om dit verhaal tot leven te zien komen dankzij het talent van de grande dame van de Europese cinema.”

Defurne schreef het scenario samen met Jacques Boon en Yves Verbraeken, met wie hij eerder al samenwerkte voor zijn bekroonde debuutfilm Noordzee Texas.

De opnames werden gestart op maandag 14 september en lopen nog tot 23 oktober in Luxemburg, België en Frankrijk.

Bron: Persbericht Indeed Films