Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.08.2020

Is Tenet op weg om een box-officehit te worden?

door Vertigo

Hoewel Warner Bros. voor 31 augustus geen officiële box-officecijfers bekendmaakt, zijn er een aantal tekenen dat Tenet een succes zal worden.

Zo ligt de voorverkoop in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië momenteel hoger dan voor Christopher Nolans vorige twee films Dunkirk en Interstellar.

In Australië werden er twee dagen voor de release van Tenet op 26 augustus al bijna 29.000 tickets verkocht. Ter vergelijking werden er voor Interstellar in totaal ongeveer 2300 tickets verkocht in voorverkoop en voor Dunkirk iets meer dan 5000.

Dat is opvallend, aangezien de bioscopen in de staat Victoria, die goed is voor 26 procent van de zalen in Australië, voorlopig gesloten blijven. Ook in de VS gaat de voorverkoop opmerkelijk snel, zeker gezien de bioscopen in onder meer New York en LA nog dicht zijn.

In de Parijse bioscoop UGC Ciné-Cité Les Halles gingen op woensdagmorgen, de dag van de release, dan weer 151 mensen naar Tenet kijken. Daarmee doet Tenet het bijna even goed als Dunkirk, die op de morgen van zijn release 154 bezoekers lokte in de bioscoop.

Ook de voorvertoningen op maandagavond in de Grande Salle te Parijs waren geslaagd met om en bij de 3000 bezoekers in vier zalen die slechts voor zeventig procent mochten worden gevuld.

Bron: Deadline, ScreenDaily

 

Lees meer over: