Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.09.2018

Is Henry Cavill Superman af?

door Vertigo

Na drie afleveringen in het DC-filmuniversum zou het afgelopen zijn voor Henry Cavill als Superman. De acteur was tot nu toe te zien in Zack Snyders drieluik Man of Steel, Batman v. Superman: Dawn of Justice en Justice League, maar zou volgens een nieuw gerucht plaats moeten ruimen voor de nicht van Clark Kent, Supergirl.

Eerder werd al gefluisterd dat Cavill en Warner Bros. het niet eens raakten over een mogelijke Superman-cameo in de geplande superheldenfilm Shazam! en de bijbehorende verloning. De onderhandelingen zouden op niks zijn uitgedraaid waardoor de studio zich nu zou toespitsen op Supergirl.

Zij is in de strips ouder dan haar neef en dus zou Cavill vervangen worden door een nieuwe, jongere acteur. Black Panther-acteur Michael B. Jordan wordt al genoemd om de cape van hem over te nemen.

Cavill aanvaarde onlangs de hoofdrol in Netflix’ fantasy-serie¬†The Witcher, maar volgens zijn agent en Warner Bros. zou zijn Superman-exit nog niet formeel zijn.

“We hebben nog geen beslissing genomen omtrent toekomstige Superman-films,” zei de studio. “We hebben nog steeds veel respect voor Henry Cavill en onze goeie band met hem blijft intact.”

Bron: IndieWire, The Playlist