Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.08.2017

Is DC compleet op hol geslagen?

door Steven Tuffin

Eerst was er de niet bepaald warme ontvangst van Man of Steel en Batman v Superman, dan staken de horrorverhalen over de Justice League-shoot de kop op, eventjes leek het tij gekeerd met het wonderlijke Wonder Woman, maar nu lijkt het alsof het DC Films helemaal op hol is geslagen.

Gisteren kwam het nieuws dat men een door Martin Scorsese geproduceerde Joker-origin story wil maken, die niet verbonden is met het DC Extended Universe waar Suicide Squad deel van uitmaakt en men dus voor een andere Joker gaat dan Jared Leto’s incarnatie.

Vandaag volgt dan weer een item over een geplande spin-off waarin Jared Leto en Margot Robbie hun Suicide Squad-personages The Joker en diens gekwelde geliefde Harley Quinn hernemen, onder regie van Crazy, Stupid, Love.-duo Glenn Ficarra en John Requa.

Kers op de knettergekke taart is een mysterieus detail in een van de bekendmakingen dat ook Matt Reeves’ The Batman buiten het DCEU plaatst, wat zou betekenen dat niet Ben Affleck maar een andere acteur de Caped Crusader zou gaan spelen en het gerucht dat de steracteur DC achter zich zou laten na Justice League alleen maar kracht wordt bijgezet.

Kan je de arme man ondertussen nog ongelijk geven?

Bron: The Playlist