Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

31.01.2022

Inspiratiebron virale tweet-film Zola tweet kwaad over distributeur A24 na awardsuitsluiting

door Vertigo

A’Ziah ‘Zola’ King, wiens virale reeks tweets over een fout afgelopen roadtrip de bejubelde indiefilm Zola inspireerden, heeft een rekening te vereffenen met de Amerikaanse distributeur A24.

Zola maakt kans op zeven Independent Spirit Awards, waaronder Beste Scenario. A24 droeg echter enkel regisseur Janicza Bravo en haar coscenarist Jeremy O. Harris voor in die categorie.

“Ik vind het hilarisch dat Zola in aanmerking komt voor zeven prijzen en dat niemand eraan heeft gedacht om me uit te nodigen voor de uitreiking of mijn naam aan de categorie Beste Scenario toe te voegen,” tweet King. “Alsof er een film of een script zou geweest zijn als ik het verhaal niet had geschreven.”

Volgens King worden haar ‘intellect, trauma en talent’ genegeerd en gekaapt en ligt de fout niet bij de makers van de film of de Independent Spirit Awards, maar enkel bij A24.

“Ik sta in de eindgeneriek als executive producer en daar ben ik heel blij mee,” schrijft King. “De regie en het script van Janicza en Jeremy zijn ontzagwekkend. Ze verdienen erkenning en hebben jarenlang voor me gevochten. Het probleem is dat ik niet ben uitgenodigd en dat er niet eens aan me wordt gedacht.”

Ondertussen heeft King twee tickets voor de Independent Spirit Awards-uitreiking op 6 maart ontvangen. “Dat verwondert me niet,” tweet ze en voegt eraan toe dat A24 ook haar kledij en reis zal betalen. “Hoe schattig.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: