Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.02.2022

Christopher Lloyd blikt terug op Back to the Future en Michael J. Fox’ casting na ontslag Eric Stolz

door Vertigo

Voordat Michael J. Fox gecast werd als Marty McFly in Back to the Future zou de rol door Eric Stoltz vertolkt worden. Hij stond zes weken op de set en zijn vertrek maakte Doc Brown-acteur Christopher Lloyd zenuwachtig.

“Stoltz is een schitterende acteur,” zegt Lloyd. “Ik had geen idee dat hij zou vervangen worden. Tijdens de opnames van de scène in het winkelcentrum aan het begin van de film, werden we gevraagd om naar een van de trailers te gaan. Het was toen één uur ’s morgens. Steven Spielberg, de producent, was erbij en kondigde het nieuws aan.”

Lloyd was bang dat hij met Fox niet dezelfde band zou hebben als met Stoltz. “Ik was hard aan het werken om mijn rol goed in te vullen en ik wist niet of ik daar nog eens toe in staat zou zijn. Het kwam echter allemaal in orde.”

Volgens de makers van Back to the Future was Stoltz niet geschikt om Marty te spelen. “Ze beslisten dat ze iemand nodig hadden met komisch talent,” zegt Lloyd. “Michael en ik hadden de hele tijd een geweldige band.”

Lloyd is nog altijd bevriend met Fox en voegt eraan toe dat hij mooie herinneringen heeft aan de film. “Kinderen die Back to the Future hebben gezien toen hij uitkwam, zijn volwassen geworden en hebben nu zelf kinderen die hem ook op jonge leeftijd hebben gezien.”

“Zoveel mensen hebben me gezegd dat ik of Back to the Future hun kindertijd hebben bepaald of dat ze er ingenieurs, wetenschappers of chirurgen door zijn geworden,” vervolgt hij. “Geen van mijn andere projecten heeft zo’n impact gemaakt.”

Bron: IndieWire