Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.06.2021

Indiana Jones-actrice Karen Allen blikt terug op Marion-Indy-romance

door Vertigo

Indiana Jones-actrice Karen Allen heeft teruggeblikt op een scène uit Raiders of the Lost Ark die volgens sommigen insinueert dat haar personage Marion Ravenwood door Indiana Jones (Harrison Ford) misbruikt werd.

Het gaat om de scène waarin Marion geïntroduceerd wordt en Indiana haar bar binnenkomt, tien jaar nadat ze elkaar voor het laatst gezien hebben.

“De voorbije tien jaar heb ik geleerd om je te haten,” zegt Marion nadat ze Indiana slaat. Daarop reageert Indy dat hij haar nooit wilde kwetsen.

Marion gaat echter verder: “Ik was een kind! Ik was verliefd! Het was verkeerd en je weet het.” Wanneer Indiana zijn excuses probeert aan te bieden, voegt ze eraan toe: “Weet je wat je me aangedaan hebt?”

Wat er precies tussen Marion en Indy gebeurd is, wordt nooit duidelijk gemaakt. “Je zou kunnen zeggen dat de scène een sinistere ondertoon heeft,” vertelt Allen, maar bekijkt het zelf onschuldiger.

Volgens Allen waren Marion en Indiana respectievelijk 16 en 26 toen ze elkaar ontmoetten. “Hij was een student van haar vader,” zegt de actrice.

“Het is mogelijk dat Marion en Indy elkaar een paar keer gekust hebben en dat zij op slag verliefd werd, maar hij geen relatie wilde beginnen met iemand die zo jong was,” vervolgt ze. “Misschien was Marions vader razend kwaad op hem.”

“Wanneer ze zegt ‘Het was verkeerd en je weet het’, bedoelt ze wellicht dat hij haar aan het lijntje hield. In tegenstelling tot sommige mensen zie ik Indy niet als een pedofiel.”

Bron: IndieWire