Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.08.2020

IMAX-CEO optimistisch over toekomst bioscoopervaring na coronacrisis

door Vertigo

Hoewel meer en meer films door de coronacrisis op VOD- en streamingplatformen belanden maakt IMAX-CEO Richard Gelfond zich geen zorgen over de toekomst van de bioscoopervaring.

Volgens Gelfond zal het namelijk met blockbusters zo’n vaart niet lopen. Bovendien zegt hij dat veel mensen door de release van het oorlogsepos The Eight Hundred in China en van Christopher Nolans Tenet binnenkort terug zullen keren naar de bioscoop.

“Ik weet dat het populair is om te zeggen dat de wereld voorgoed is veranderd, maar ik denk niet dat honderd jaar geschiedenis in vijf maanden kan worden uitgevaagd,” zegt Gelfond.

“Net zoals mensen thuis een keuken hebben en graag op restaurant gaan, zullen mensen met een abonnement op een streamingdienst naar de bioscoop blijven gaan,” vervolgt hij.

Gelfond voegt eraan toe dat bioscopen veilig zijn. “Naar mijn weten is er nog geen enkel geval van corona-overdracht vastgesteld in een bioscoop,” zegt hij. “Ik begrijp dat mensen behoedzaam zijn, maar ik denk dat bioscopen veiliger zijn dan restaurants.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: