Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.08.2020

Britse regisseurs moeten zich laten inspireren door klassiekers voor seksscènes in coronatijden

door Vertigo

De Britse regisseursvereniging Directors UK heeft een rapport gepubliceerd over het filmen van seksscènes tijdens de coronacrisis en suggereert om een voorbeeld te nemen aan romantische klassiekers als It Happened One Night en Casablanca.

Beide films kwamen tot stand toen de Motion Picture Production Code aka de Hays Code van kracht was, waarin onder meer stond dat het verboden was om sekssènces te tonen.

Volgens het rapport van Directors UK moeten filmmakers zich afvragen of fysieke interacties tussen acteurs niet kunnen geschrapt of vervangen worden.

“De opbouw naar intieme scènes is soms opwindender dan de scène zelf en emotionele intimiteit kan even aangrijpend zijn als fysieke intimiteit,” staat te lezen.

Geïnspireerd door de Hays Code wordt er gesuggereerd dat enkel het moment waarop de personages zich weer aankleden kan worden getoond. Andere alternatieven zijn de beweging van lichaamsdelen onder een laken tonen of het sluiten van een slaapkamerdeur.

Als seksscènes toch essentieel zijn, wordt er aanbevolen om met motion-capture, animatie of green screens te werken zodat de acteurs afstand kunnen bewaren en toch dicht bij elkaar lijken te zijn.

Een andere oplossing om de echte partner van de acteurs in te schakelen voor intieme scènes, zoals gedaan werd voor de opnames van de soap The Bold and the Beautiful in juni waarvoor ook sekspoppen werden gebruikt.

Lees het volledige rapport hier.

Bron: IndieWire