Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.08.2016

Ben-Hur flopt, Suicide Squad topt

door Vertigo

Ben-Hur bracht het afgelopen weekend 11,4 miljoen dollar op aan de Amerikaanse box-office. Dat is een zeer teleurstellend cijfer voor Timur Bekmambetovs megaproductie met een kostenplaatje van om en bij de 100 miljoen dollar.

De nieuwe bioscoopbewerking van het boek Ben-Hur: A Tale of the Christ kreeg voordien ook al te maken met verschrikkelijk negatieve recensies waarin keer op keer de vraag werd gesteld werd of men werkelijk dacht te kunnen tippen aan de immer populaire Charlton Heston-versie uit 1959.

Het lijkt erop dat Ben-Hur het relatief goed doet bij gelovigen, maar moeilijk andere mensen kan warm maken. Rob Moore, een van de hoofden van het producerende Paramount, merkte op dat het publiek deze zomer een duidelijk signaal heeft gegeven dat remakes en sequels zeer goed en origineel moeten zijn om werkelijk aan te slaan.

Suicide Squad blijft voor het derde weekend op rij op de eerste plaats staan met een opbrengst van 20,7 miljoen dollar. Sausage Party veroverde met 15,3 miljoen dollar net zoals vorig weekend de twee plaats. En nieuwkomer War Dogs, een wapenhandelsatire van The Hangover-regisseur Todd Phillips, bereikte de derde plaats met 14,3 miljoen dollar.

Bron: Variety