Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.10.2017

Horrorvariant op Groundhog Day bestijgt Amerikaanse box-office-troon

door Ben De Smet

Blade Runner 2049 kroonde zich vorige weekend tot de nummer één van de Noord-Amerikaanse box-office, zij het met een opbrengst beneden de verwachtingen. Deze week wordt de scifi-sequel al van die eerste plaats gestoten door een ietwat verrassende nieuwkomer.

De troon werd gekaapt door de low budget horrorfilm Happy Death Day met een opbrengst van 26,5 miljoen dollar, terwijl de huivervariant op Groundhog Day slechts 4,8 miljoen dollar kostte om te maken. De film is niet toevallig geproduceerd door Blumhouse, het filmbedrijf achter horrorhits als Paranormal Activity en Get Out. Blumhouse bewijst opnieuw zijn neus voor goedkope horrorprenten die hun weg vinden naar het grote publiek en het veelvoudige van hun budget opbrengen.

Blade Runner 2049 staat tweede met 15,1 miljoen dollar en komt zo op 60,5 miljoen dollar in totaal. The Foreigner, waarin Jackie Chan de serieuze toer opgaat, werd derde met 12,8 miljoen dollar, en heeft internationaal al de kaap van de 100 miljoen dollar gerond.

It, die andere relatief goedkope horrorfilm, staat vierde met een weekopbrengst van 6 miljoen dollar en bracht al een verbluffende 314,9 miljoen dollar in totaal op in de VS .

Bron: The Playlist