Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.11.2021

Homoseksuele Eternals-acteur in tranen na censuuraanvraag Saudi-Arabië, Koeweit en Qatar

door Vertigo

Acteur Haaz Sleiman speelt Ben, de man van Brian Tyree Henry’s superheld Phastos, in Eternals en heeft gereageerd op het nieuws dat de film niet verschijnt in Saudi-Arabië, Koeweit en Qatar.

De drie Golfstaten vroegen om bepaalde scènes te knippen, vermoedelijk rond Phastos’ gezinsleven, maar Disney weigerde. Sleiman, die zelf homo is, kreeg tranen in de ogen toen hij hoorde wat de studio had beslist.

“Disney hield voet bij stuk en zei: ‘Nee, we gaan de integriteit van onze film niet aantasten.'” zegt Sleiman, een acteur met Libanese roots. “Die Arabische landen komen zo onwetend en zielig over.”

“Ik heb geen respect voor die overheden,” vervolgt hij. “Ze hebben aan de wereld laten zien dat ze niet alleen een schande zijn voor de mensheid, maar ook voor God. Hopelijk zullen de bevolkingen van Saudi-Arabië, Koeweit en Qatar zich hierdoor laten inspireren om terug te vechten.”

“Ze zullen een manier vinden om de film te bekijken, zelfs al is die illegaal,” voegt hij eraan toe. “Dan kunnen ze beide middelvingers opsteken naar hun regeringen.”

Bron: Variety

Lees meer over: