Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.05.2018

Hollywood is wild van nieuwe videoclip van Solo-acteur Donald Glover

door Vertigo

Donald Glover heeft niet enkel een rijke acteercarrière dankzij tv-series Community en Atlanta en films Spider-Man: Homecoming en Solo: A Star Wars Story, maar is ook een gevierd popartiest.

This Is America, de nieuwe videoclip van zijn alter ego Childish Gambino werd al ruim 39 miljoen keer bekeken op YouTube. De clip biedt een satirische blik op het Amerika van vandaag.

Glover kreeg al heel veel positieve reacties op sociale media, waaronder van enkele bekende namen in de film- en muziekwereld.

Nine Inch Nails-frontman en filmcomponist Trent Reznor zei dat hij zich niet meer kon herinneren wanneer hij nog eens een videoclip tot het einde had uitgekeken en daarna nog eens vier keer had opgezet.

Black Panther-acteurs Michael B. Jordan en Winston Duke waren ook enthousiast. “Dit is wat er gebeurt als artiesten hun creativiteit de vrije loop mogen laten,” zei Duke op Twitter. “Krachtige verhalen, verpakt als entertainment.”

Incredible!!! “This is America” ???????@childishgambino #ThisIsAmerica

A post shared by Michael B. Jordan (@michaelbjordan) on

Lena Waithe (Ready Player One) zei dat Glover het publiek geeft wat het wilt, “de waarheid gedrenkt in chocoladekleurig genie”.

Volgens Halloween-actrice Jamie Lee Curtis zijn het de vier minuten van het jaar en misschien wel het decennium.

Rainn Wilson, bekend van tv-reeks The Office en binnenkort te zien in The Meg, noemde het filmpje “emotioneel, verontrustend en prachtig”.

Bron: IndieWire

Lees meer over: