Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.08.2018

Hoeveel scenaristen had Rogue One: A Star Wars Story?

door Vertigo

Het drama achter de schermen van Rogue One: A Star Wars Story kan misschien niet tippen aan dat van Solo: A Star Wars Story, maar toch laat het Hollywood niet los. Chris Weitz, die het originele Rogue One-script van Gary Whitta herschreef, onthulde onlangs wie er nog allemaal aan het scenario meewerkte.

Volgens Weitz passeerden Tony Gilroy (Michael Clayton), Christopher McQuarrie (Mission: Impossible – Fallout), Scott Z. Burns (Contagion) en David Arndt – vermoedelijk bedoelde Weitz The Force Awakens-coscenarist Michael Arndt –  passeerden allemaal de revue voor Gilroy de rol van regisseur Gareth Edwards overnam voor een reeks reshoots.

“Ik vind het verbazingwekkend dat de film zo goed is uitgedraaid,” zei Weitz. “Edwards verdient echter alle lof. Hij legde vast hoe de film er zou uitzien.” Voor het grimmige einde van de film wil Weitz echter zelf de eer opstrijken.

“Het was mijn idee dat alle personages zouden sterven,” zei hij. “Ik denk dat Gary en Gareth het overwogen hebben, maar dachten dat Disney nooit akkoord zou gaan.” Omdat de helden uit Rogue One niet in andere Star Wars-films te zien zijn gaf Disney-bons Alan Horn uiteindelijk zijn toestemming. “Ik vond het belangrijk om de ernst van de galactische burgeroorlog weer te geven,” zei Weitz.

Verder is het voor Weitz wel genoeg geweest wat werken aan een Star Wars-film betreft. “Ik heb mijn obsessie laten varen,” zei hij. “Laat iemand anders zich druk maken om de films en de toxische fans. Wij zijn de kinderen voor wie de films werden gemaakt, maar we moeten ze loslaten.”

Bron: The Playlist