Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.05.2018

Hoe we bijna een compleet andere Han Solo-origin story hadden gezien in Revenge of the Sith

door Vertigo

In Solo: A Star War Story wordt het verleden van Han Solo (Alden Ehrenreich) uit de doeken gedaan. Over het iconische personage, gespeeld door Harrison Ford in de originele Star Wars-trilogie, was namelijk niet zoveel geweten. Een prequel was echter bijna niet nodig geweest, als George Lucas het originele script voor Revenge of the Sith had gevolgd.

Lucas verwerkte namelijk een cameo van een 10-jarige Han Solo in de scène op Chewbacca’s thuisplaneet Kashyyyk. Han zou er als weeskind zijn opgevoed door Chewie en de andere Wookiees en tijdens het gevecht een radiozender hebben gevonden om later aan Yoda te geven. De Wookiees zouden op die manier General Grievous hebben opgespoord, waardoor Obi-Wan Kenobi hem uiteindelijk kon verslaan.

De cameo werd geschrapt en in plaats vertelt Solo: A Star Wars Story het verhaal van een jonge Han die samen met Qi’Ra (Emilia Clarke) de straten van de planeet Corellia onveilig maakt tot hij zich aansluit bij The Empire om piloot te worden. Daar ontmoet hij Tobias Beckett (Woody Harrelson) en zijn kornuiten en wordt hij langzamerhand de smokkelaar die we allemaal kennen.

Bron: /Film