Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.09.2018

Hoe Halloween-veto leidde tot topmoment uit Baby Driver

door Vertigo

Eén van de grappen in Edgar Wrights heist-film Baby Driver draait rond een misverstand omtrent de vermomming van een bende overvallers. Eén van hen krijgt namelijk de opdracht om maskers van Michael Myers te voorzien, maar de dief in kwestie verwart de Halloween-killer met Austin Powers-acteur Mike Myers.

In Wrights script stond oorspronkelijk dat twee van de boeven een Halloween-masker droegen en één per ongeluk in een Austin Powers-vermomming opdook. Halloween-studio Blumhouse gaf Wright echter geen toestemming om het iconische beeld van Michael Myers te gebruiken en de regisseur veranderde van koers.

“Blumhouse heeft het masker nog nooit aan een andere film, tv-serie of reclamespot uitgeleend,” zei Wright. “Ze willen het bewaren voor de Halloween-films. Daar heb ik respect voor.”

Wright voegde eraan toe of hij geen binnenstebuiten gekeerd masker van Star Trek-personage Captain Kirk had kunnen gebruiken. Zo kwam de vermomming van Michael Myers in de originele Halloween namelijk tot stand.

Bron: /Film