Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.06.2019

Hoe Bill Murray het mensen moeilijk maakt die met hem willen samenwerken

door Vertigo

Bill Murray heeft geen manager en kan enkel bereikt worden voor mogelijke rollen via een geheim telefoonnummer. “Aanvankelijk bleef mijn vaste telefoon bleef maar rinkelen en rinkelen,” zei de acteur.

Op een dag kafferde hij een impressario de huid vol en besefte dat er nood was aan verandering. “Ik zei dat hij mij niet eindeloos mocht opbellen thuis als ik geen zin had om op te nemen. Uiteindelijk begreep ik dat hij gewoon zijn werk deed en niks beters te doen had, maar ik heb de stekker uitgetrokken en een apart nummer aangevraagd.”

Wie het nummer belt, komt terecht op een antwoordapparaat dat Murray slechts heel sporadisch checkt. “Ik heb niet zoveel discipline meer,” zei hij, “maar op deze manier kon ik de boodschappen beluisteren wanneer ik zin had en kreeg ik meer vrije tijd.”

Murray is momenteel te zien in de zombiekomedie The Dead Don’t Die en regisseur Jim Jarmusch is één van de weinigen die zijn nummer heeft. Ook Sofia Coppola en Wes Anderson, met wie Murray samenwerkt aan On the Rocks en The French Dispatch, kunnen hem bereiken.

Bron: IndieWire