Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.12.2014

Het 2014-filmlijstje van Jonas Govaerts

door Vertigo

De opzet was simpel: we stelden vijf vragen over het afgelopen filmjaar aan bekende en minder bekende filmliefhebbers. De antwoorden waren even verrassend als talrijk. Een deel van het resultaat vind je in ons zevende nummer, de rest publiceren we met trots online. Vandaag is het de beurt aan…

Jonas Govaerts, regisseur van Welp en lid van Team Vertigo!

Favoriete film

Alleluia van Fabrice du Welz, oftewel Sex & Death in de Ardennen. Bevat tevens het mooiste musical-moment van het jaar (die scène met de zaag!).

 

Onvergetelijkste scène

De alien, de baby en de zee in Under the Skin. Scarlett Johansson: Slechtste. Strandredster. Ooit.

 

Beste Vlaamse film

Violet

Ik dacht dat ik dit jaar de beste Belgische film met bmx’en, dooie kinderen en Nicolas Karakatsanis had gemaakt, maar die klootzak van een Bas Devos heeft me dus geklopt.

 

Lievelingsacteur/actrice

Jack O’Connell

Eindelijk nog eens een jonge hond die authentieke dreiging uitstraalt en het niet enkel van de fitnessregimes en dialect-coaches moet hebben.

Sally Hawkins

Verliefd op haar geworden na het zien van Mike Leighs Happy-Go-Lucky en recent herontdekt in de prachtige kortfilm The Phone Call.

 

Opmerkelijkste hype/trend

Matthias Schoenaerts die liever voor dingen als Blood Ties en The Loft kiest dan voor Belgica of D’Ardennen. Ik weet nog dat ik even met het idee speelde om Matthias alle welpen in Welp te laten spelen, zoals Eddie Murphy in The Nutty Professor . Uiteindelijk toch blij dat ik voor tien getalenteerde twaalfjarigen heb gekozen.

@Jonas_Govaerts