Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.04.2022

Hayden Christensen openhartig over Darth Vader-comeback

door Vertigo

De Disney+-reeks Obi-Wan Kenobi speelt zich af in de periode Star Wars-saga tussen de prequeltrilogie en de originele trilogie. Twee van de grootste sterren uit Episodes I, II en III hernemen hun rollen: Ewan McGregor speelt Obi-Wan Kenobi en Hayden Christensen speelt Darth Vader.

Christensens sprak onlangs over zijn terugkeer naar de rol van de iconische Vader: “Zonder al te veel in detail te gaan: het was fantastisch. Het was een enorme eer om dat pak opnieuw aan te trekken.”

De acteur zei verder dat zijn vertrouwdheid met het personage het makkelijk maakte om terug in zijn huid te kruipen. Ook prees hij het scenario van de reeks, dat ervoor zorgde dat alles heel natuurlijk aanvoelde.

“Ik was vooral opgewonden omdat ik al zo veel tijd met dit personage heb doorgebracht. Het voelt alsof ik hem door en door ken,” vervolgde Christensen. “Ik was ook opgewonden om Darth Vader te spelen op dit moment in de saga. Het voelde als een logische voortzetting van onze reis.”

“Ewan voor de eerste keer als Obi-Wan terugzien was bovendien een heel speciaal moment voor mij”, voegde de acteur nog toe. “Dat zal ik me nog heel lang herinneren.”

Bron: IndieWire