Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.02.2021

Hayao Miyazaki-klassieker Spirited Away krijgt toneelbewerking

door Vertigo

De Oscarwinnende Studio Ghibli-film Spirited Away van Hayao Miyazaki wordt bewerkt tot een toneelstuk dat in 2022 in de Japanse steden Tokyo, Osaka Fukuoka, Sapporo en Nagoya zal te zien zijn.

John Caird, die een Tony Award won voor een theaterbewerking van Charles Dickens’ Nicholas Nickleby en een opvoering van Les Misérables, zal het stuk regisseren.

Spirited Away gaat over een meisje genaamd Chihiro dat samen met haar ouders in een magische wereld terechtkomt.

Chihiro zal vertolkt worden door twee actrices, waaronder Mone Kamishiraishi. Zij is een van de stemactrices in de animehit Your Name.

“Ik beschouw Hayao Miyazaki al jaren als een van de grootste genieën van de wereldcinema en de grootste voorvechter van anime aller tijden,” zegt Caird.

“Verder vind ik me in de dominante thema’s van zijn werk, die de essentie van Spirited Away vormen: zorg voor het milieu, eerbied voor de natuur, geloof in het goede van de mens en de aanmoediging van jonge vrouwen en mannen om de wereld te verbeteren.”

Zowel Miyazaki als Studio Ghibli-producenten Toshio Suzuki hebben het volste vertrouwen in Cairds. “Hij was dolblij toen ik hem een spaarpot in de vorm van de geest No-Face uit Spirited Away gaf en wist meteen hoeveel hij van de film houdt,” zegt Suzuki.

Bron: IndieWire