Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.12.2021

Guillermo del Toro teaset zwart-witversie Nightmare Alley

door Vertigo

In tegenstelling tot de films noirs waardoor Guillermo del Toro zich liet inspireren, is zijn nieuwe langspeler Nightmare Alley in kleur. De regisseur benaderde hem echter als een zwart-witfilm.

Del Toro volgde daarvoor het advies van director of photography Gabriel Figueroa, met wie hij als productieassistent samenwerkte aan de Mexicaanse horrorfilm El corazón de la noche.

Figueroa was goed bevriend met de legendarische cameraman Gregg Toland (Citizen Kane) en vertelde del Toro dat je bij zwart-witfilms kleuren als groen, rood en goud moest omzetten naar grijs. “We hebben hetzelfde kleurenpallet gebruikt voor Nightmare Alley,” zegt del Toro.

“Er bestaat een zwart-witversie van Nightmare Alley die mensen hopelijk ooit te zien zullen krijgen,” vervolgt hij. “De film is als het ware een zeefdruk in zwart-wit met een extra laag kleur.”

“Als je hem in het zwart-wit zou bekijken, zou het niet lijken alsof je gewoon de kleur hebt afgezet,” voegt hij eraan toe. “Hij lijkt verbluffend goed op een film uit de jaren veertig.”

Bron: IndieWire