Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.06.2017

Grote veranderingen bij Marvel én DC op komst

door Vertigo

Ook in superheldenland kan het verkeren. De filmstudio’s van comicgiganten Marvel (The Avengers, Captain America: Civil War) en DC (Man of Steel, Wonder Woman) onderzoeken hoe ze in de toekomst nog meer kijkers naar hun films kunnen lokken.

DC wil zijn toekomstige superheldenfilms vooral leuker maken. Terwijl titels als Batman v Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad vooral grimmig en somber waren, straalt Wonder Woman veel meer positiviteit uit. En dat weet zowel de kijker als de criticus te appreciëren.

Dat signaal is DC Films-topman Geoff Johns niet ontgaan: “We willen terugkeren naar de essentie van de personages en daarbij de films weer wat lichter van toon maken. De kerningrediënten moeten hoop, humor, heroïek en optimisme zijn.” Deze nieuwe visie zou al bij de volgende DC-film Justice League te zien moeten zijn. Die verschijnt later dit jaar.

Marvel Studios-CEO Kevin Feige liet dan weer weten dat de filmstudio een R-rated film in de lijn van Logan en Deadpool in de toekomst niet noodzakelijk uitsluit: “Zoiets kan, al zijn er nog geen concrete plannen. Toen ik net bij Marvel startte, was de bloederige Blade-franchise erg populair. En die was ook gebaseerd op een Marvel-personage. Het kan dat we in de toekomst opnieuw films in die stijl maken.”

Bron: /Film