Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.06.2017

Amerikaans debuut Felix van Groeningen opgepikt door Belgische verdeler

door Vertigo

Beautiful Boy, het Amerikaanse debuut van Vlaams toptalent Felix van Groeningen, zal in België uitgebracht worden door The Searchers, de relatief jonge filmverdeler die reeds uitpakte met knallers als Demolition, Hell or High Water en Jackie.

De nieuwe van Groeningen is trouwens niet de enige knaller die op hun releaselijst staat. We overlopen kort wat er ons nog te wachten staat:

The Sisters Brothers: Het Amerikaanse debuut van De rouille et d’os-cineast Jacques Audiard, met rollen voor onder meer John C. Reilly, Jake Gyllenhaal en Riz Ahmed.

Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot: De nieuwe Gus Van Sant over een alcoholicus die na een verkeersongeluk in een rolstoel belandt en heil zoekt in het tekenen van ondeugende cartoons.

The Widow: Iers cineast Neil Jordan slaat de handen in elkaar met Chloë Grace Moretz en Isabelle Huppert voor een drama over de vriendschap tussen een jongedame die haar moeder recent verloor en een weduwe op leeftijd.

Under the Silver Lake: It Follows-regisseur David Robert Mitchell castte Andrew Garfield in deze neo-noir over een man die geobsedeerd geraakt door de moord op een miljardair.

The Beach Bum: Harmony Korine volgt Spring Breakers op met een film over de belevenissen van de eigenzinnige Moondog (Matthew McConaughey) die op zijn erfenis aast.