Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.06.2021

Greenland-sequel en nieuwe Alexander Payne trekken naar filmmarkt Cannes

door Vertigo

Greenland: Migration

Nadat de rampenfilm Greenland met Gerard Butler het ondanks de coronacrisis goed deed aan de internationale box-office, staat er een vervolg in de steigers.

De film zal Greenland: Migration heten en opnieuw geregisseerd worden door Ric Roman Waugh, Zowel Butler als zijn tegenspeelster Morena Baccarin zullen weer van de partij zijn als John en Allison Garrity.

In de Greenland-sequel, waarvoor op de filmmarkt van Cannes een distributeur zal gezocht worden, moeten de Garrity’s op zoek naar een nieuwe thuis in een wereld die bijna volledig verwoest is door een komeet.

The Holdovers

Regisseur Alexander Payne slaat opnieuw de handen in elkaar met zijn Sideways-acteur Paul Giamatti voor The Holdovers, een film die tijdens de filmmarkt van Cannes zal voorgesteld worden.

Het verhaal speelt zich af in een internaat rond Kerstmis 1970 en gaat over een universeel gehate leraar genaamd Paul (Giamatti). Hij blijft tijdens de kerstvakantie op school om op de kinderen te passen die niet naar huis kunnen gaan.

Na een paar dagen blijft echter enkel de 15-jarige probleemleerling Angus over. Hij, Paul en Mary, de Afro-Amerikaanse schoolkokkin, vinden troost bij elkaar tijdens het eindejaar.

Bron: Deadline, Deadline