Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.06.2021

Anne Hathaway heeft The Devil Wears Prada-rol aan Meryl Streep te danken

door Vertigo

Anne Hathaway onthulde begin 2021 dat ze slechts de negende keuze was om Andrea ‘Andy’ Sachs te vertolken in The Devil Wears Prada en nu blijkt dat ze de rol dankzij haar tegenspeelster Meryl Streep toch heeft gekregen.

Aanvankelijk was Rachel McAdams de topfavoriet en ook Scarlett Johansson, Natalie Portman, Kate Hudson en Kirsten Dunst werden benaderd.

Volgens Elizabeth Gabler van Fox 2000, het productiehuis achter de film, gaf Hathaway echter nooit op. “Ik weet nog dat ze op de sofa in mijn bureau zat en uitlegde waarom ze Andy wilde spelen,” zegt Gabler. “Ze gaf ook feedback over het einde van de film.”

“We hebben haar raad niet helemaal opgevolgd, maar zaten wel op dezelfde golflengte,” vervolgt ze en voegt eraan toe dat Hathaway bleef campagne voeren, bellen en op een bepaald moment zelfs ‘Neem me aan’ in de zentuin van Fox-bons Carla Hacken schreef.

De studio bleef echter dwars zitten, hoewel regisseur Fabian Frankel en de rest van het team achter The Devil Wears Prada ondertussen overtuigd waren om met Hathaway in zee te gaan.

“We begonnen te onderhandelen met Annie, maar dat was niet naar de zin van Fox,” zegt Frankel. “We hebben Rachel McAdams driemaal de rol aangeboden omdat Fox per se haar wilde casten en zij telkens hardnekkig weigerde.”

Uiteindelijk gaf een vertoning van Ang Lee’s Brokeback Mountain in aanwezigheid van Streep de doorslag. Zij was zodanig onder de indruk van Hathaways performance in de film dat ze pleitte om haar in The Devil Wears Prada te casten.

“Meryl vroeg om een meeting met Annie te regelen,” zegt Frankel. “Nadat ze haar had ontmoet, belde ze Tom Rothman, het toenmalige hoofd van Fox, persoonlijk op en zei hoe geweldig Annie was en dat ze met haar ging samenwerken.”

Bron IndieWire