Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.09.2020

Gone Girl-actrice Carrie Coon openhartig over David Finchers perfectionisme

door Vertigo

David Fincher staat erom bekend dat hij veel takes draait en daar kon Gone Girl-actrice Carrie Coon zich goed in vinden. “Hij is een perfectionist zoals ik,” zegt ze. “Als hij zeventig takes wilde draaien, had ik meer tijd om te oefenen en beter te proberen doen.”

“Hij liet mij een opname zien en vroeg mij of ik kon zeggen waarom hij mij bepaalde regieaanwijzingen had gegeven,” vervolgt ze. “Dat kan je niet persoonlijk nemen omdat hij naar het volledige plaatje kijkt. Je voelt aan wanneer hij zich op jou focust, maar heel vaak is dat niet zo. Als je dat persoonlijk opneemt, dan saboteer je jezelf.”

Hoewel hij een perfectionist is, voegt Coon er aan toe dat Fincher ook van foutjes houdt en acteurs die zich niet aan het script houden. “Volgens hem leveren foutjes namelijk vaak de menselijkste momenten op,” zegt Coon.

Zo liet Coon tijdens een bepaalde scène bijna een telefoon vallen, maar wist ze hem nog net op tijd te vangen. Helaas viel ze daarna uit haar rol. “David vond het heel jammer, omdat het een geweldig moment was,” zegt ze. “Mensen hebben een verkeerd beeld van wat David wil. Hij is op zoek naar zo menselijk mogelijk gedrag en vindt dat acteurs veel slechte gewoontes hebben die daar tegenin gaan.”

Bron: IndieWire