Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.11.2021

Ghostbusters: Afterlife-regisseur Jason Reitman bevestigt dat hij Ghostbusters II niet negeert

door Vertigo

Jason Reitmans Ghostbusters: Afterlife is een rechtstreekse sequel op Ghostbusters en Ghostbusters II van zijn vader Ivan Reitman, maar volgens sommigen negeert hij de tweede film in de reeks. Het logo van de iconische Ectomobile in Ghostbusters: Afterlife komt namelijk niet overeen met dat in Ghostbusters II.

Ghostbusters II maakt deelt uit van de franchise,” zegt Reitman. “Er wordt veel naar verwezen in Ghostbusters: Afterlife, maar de enige dingen die iedereen heeft onthouden uit Ghostbusters II zijn de slechterik Vigo the Carpathian en het logo.”

Ondertussen heeft Ghostbusters: Afterlife-actrice Mckenna Grace een videoclip uitgebracht voor Haunted House, haar liedje dat te horen is tijdens de eindgeneriek van de film.

Haunted House is geïnspireerd door een moeilijke periode in het privéleven van de 15-jarige actrice tijdens de coronacrisis. “Ik wilde een nummer schrijven over hoe je mensen die uit je leven verdwijnen nooit vergeet,” zegt ze.

“Je zou het als een nummer over een relatiebreuk kunnen zien, maar het kan ook over een vriend, familielid of om het even welke relatie gaan,” vervolgt ze.

Bron: /Film, Collider