Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.03.2021

Get Out-acteur verliet verborgen camera-komedie Bad Trip tijdelijk na uit de hand gelopen grap

door Vertigo

Producent-hoofdrolspeler Eric André heeft onthuld dat een grap in de verborgen camera-komedie Bad Trip, momenteel de meest bekeken Netflix-film in de VS, bijna fout afliep. Daardoor verliet André’s tegenspeler Lil Rel Howery (Get Out) tijdelijk het project.

In de bewuste scène gingen André en Howery een kapperszaak binnen, terwijl de penissen van hun personages aan elkaar vasthingen. De kapper, een nietsvermoedende omstaander, reageerde door een mes te trekken en het duo te achtervolgen.

“Ik dacht enerzijds dat ik mogelijk zou sterven en anderzijds dat de grap geweldige footage zou opleveren,” zegt André. “Ik vond dat we een paar levensbedreigende scènes moesten draaien om de film ruw en intens te doen aanvoelen.”

Howery ging daar echter niet mee akkoord en keerde het project de rug toe. André overtuigde hem uiteindelijk om terug te keren en Howery overtuigde op zijn beurt Tiffany Haddish (Girls Trip) om in de film mee te spelen.

Regisseur Kitao Sakurai breidde het beveiligingsteam uit en André sprak met de crew het codewoord ‘popcorn’ af om te laten weten wanneer hij zich in een gevaarlijke situatie bevond.

“Verborgen camera-komedies zijn heel stresserend omdat ze in de echte wereld worden gedraaid,” zegt André. “Je weet niet wat je te wachten staat en werkt samen met mensen die niet eens weten dat ze worden gefilmd. Er kan vanalles gebeuren.”

Zo kreeg André het tijdens de opnames van een grap in een bar met een klant aan de stok. “Hij kon niet met de grap lachen,” zegt de acteur. “In plaats van ‘Popcorn!’ zei ik echter ‘Kippenvel! Kippenvel!’ en het beveiligingsteam vroeg of ik het koud had. Pas dan zei ik ‘Popcorn! Popcorn!'”

Bron: USA Today