Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.03.2021

David Ayer blijft pleiten voor Suicide Squad-director’s cut

door Vertigo

Warner-bons Ann Sarnoff zei onlangs dat er geen plannen voor een director’s cut van David Ayers Suicide Squad zijn, maar toch blijft de regisseur ervoor pleiten.

Nu er een bioscoopversie van Justice League is die tot het DC-filmuniversum behoort en een director’s cut die op zich staat, vindt Ayer dat voor Suicide Squad hetzelfde mogelijk is. “Tegenwoordig beseffen de studio’s dat er ruimte voor beide is,” zegt hij.

“De fans houden van de personages en willen gewoon meer tijd met hen doorbrengen,” vervolgt hij. “Bovendien zijn mensen veel meer op de hoogte van hoe films worden gemaakt en willen ze bij het proces betrokken zijn.”

Warner nam Ayers Suicide Squad kort voor de bioscooprelease onder handen om de film luchtiger te maken. “Het was een zakenkwestie en dat begrijp ik,” zegt de regisseur.

“Ik ben gewoon gefrustreerd omdat ik een emotioneel drama heb gemaakt dat verknipt werd tot een soort Deadpool,” vervolgt hij. “Dat had ik echter oorspronkelijk niet voor ogen.”

Ayer legde zich op het moment zelf bij de wijzigingen aan Suicide Squad neer, maar houdt vol dat zijn versie beter was. “Ik heb een geweldige film gemaakt, maar hij jaagde de studiobonzen de stuipen op het lijf,” zegt hij.

Bron: EW

Lees meer over: