Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.10.2018

Gaat James Gunn voor een ander superzootje ongeregeld na Guardians-ontslag?

door Vertigo

Na zijn Marvel- en Disney-avontuur gaat James Gunn mogelijk in zee met DC en Warner Bros. Gunn werd ontslagen als regisseur van de derde Guardians of the Galaxy-film nadat hij de eerste twee delen voor zijn rekening nam. Nu zou hij het script van Suicide Squad 2 gaan verzorgen. De kans bestaat dat hij ook achter de camera postvat.

Gunn zou vrij spel krijgen om het team superslechteriken een makeover te geven. Mogelijk maken personages als Deadshot (Will Smith), Harley Quinn (Margot Robbie), Captain Boomerang (Jai Courtney), Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje) en de Joker (Jared Leto) opnieuw hun opwachting.

Aanvankelijk zou Gavin O’Connor (Warrior) het vervolg op David Ayers Suicide Squad onder handen nemen. Zijn scenario leek naar verluidt te veel op dat van de Harley Quinn-film Birds of Prey waardoor O’Connor gefrustreerd raakte en verkoos om Has Been met Ben Affleck te regisseren. Die film zou nu Torrance heten en gaat over een voormalige basketbalspeler (Affleck) met een verslaving.

Guardians of the Galaxy-ster Dave Bautista is alvast heel blij voor Gunn. De Drax-acteur uitte reeds meermaals zijn ongenoegen over Disney en dreigde zelfs om op te stappen als Gunns script niet gebruikt werd voor de threequel. Een rol in Suicide Squad 2 ziet hij duidelijk wel zitten.

Bron: The Playlist, The Playlist, IndieWire