Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.08.2021

Francis Ford Coppola herwerkte The Outsiders op vraag van fans

door Vertigo

Na Apocalypse Now, The Cotton Club en The Godfather: Part III heeft Francis Ford Coppola nog een van zijn films opnieuw onder handen genomen. Deze keer was het coming-of-age-drama The Outsiders aan de beurt, naar de gelijknamige roman van S.E. Hinton.

The Outsiders draait rond twee tienerbendes, de arme Greasers en de rijke Socs. Nadat een ruzie tussen beide ontaardt in de dood van een Soc, slaan de Greasers op de vlucht. De cast bestaat uit onder meer C. Thomas Howell, Matt Dillon, Ralph Macchio, Patrick Swayze, Rob Lowe, Emilio Estevez en Tom Cruise.

De nieuwe versie van de film heet The Outsiders: The Complete Novel en bevat zowel nieuwe muziek als een aantal nieuwe scènes die een 4K-restauratie kregen op basis van de originele negatieven.

The Outsiders: The Complete Novel kwam tot stand nadat ik door de jaren heen herhaaldelijk studenten ontmoette die me vroegen waarom sommige scènes uit S.E. Hintons schitterende boek ontbraken in de bioscoopversie,” zegt Coppola. “Die vragen deden me denken aan mijn inspiratie voor de film.”

“In 1980 kreeg ik namelijk een brief van een groep 12- tot 14-jarige studenten die me vroegen om het boek te verfilmen,” vervolgt hij. “Ik heb toen naar die jonge fans geluisterd en ik blijf naar jongeren luisteren en in hun opinies geloven. Deze complete verfilming van de roman is voor hen.”

Bekijk de trailer van The Outsiders: The Complete Novel hieronder:

Bron: The Playlist