Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.05.2016

Filmflits: Olga Kurylenko, Colin Trevorrow en meer!

door Marijn Claeys

Olga Kurylenko ook gecast in Terry Gilliams Don Quixote

Olga Kurylenko zal de cast vervoegen van Terry Gilliams langverwachte project The Man Who Killed Don Quixote, voor een nog onbekende rol. De hoofdrollen zijn voor Adam Driver en Michael Palin. De film kent een lange geschiedenis van productieproblemen en castwissels. Nu de regisseur een budget heeft verzameld zal de productie van start gaan in september.

Bron: THR

 

Steven Spielberg en Colin Trevorrow herenigd voor Powerhouse

Steven Spielbergs zal de avontuurlijke film Powerhouse produceren, gebaseerd op een origineel verhaal van Jurassic World-regisseur Colin Trevorrow. Nieuweling Emily Carmichael zal het script uitwerken en regisseren. Spiegelberg en Trevorrow werkten eerder samen voor Jurassic World.

Bron: Variety

 

Abbas Kiarostami’s 24 Frames vindt producers

CG Cinema en RT Feautures zullen samen Kiarostami’s nieuwe film produceren en financieren. 24 Frames wordt een experiment, gebaseerd op vier films die Kiarostami de laatste drie jaar maakte, elk 24-en-een-halve minuut lang. De gelauwerde Iraanse regisseur bracht in 2012 nog zijn recentste film Like Someone in Love naar het Cannes filmfestival. 24 Frames zou eind dit jaar of begin volgend jaar in de zalen komen.

Bron: Variety

 

Josh Duhamel keert terug naar de Transformers-franchise

Duhamel vervoegt opnieuw de cast van Transformers: The Last Knight. De acteur was niet aanwezig in de vierde film van de reeks, Transformers: Age of Extinction. Michael Bay neemt plaats in de regiestoel, de hoofdrol is wederom voor Mark Wahlberg. De vijfde Transformers wordt volgend jaar in de zalen verwacht. Wahlberg verwelkomde Duhamel, ofte Lieutenant Colonel Lennox in de films, aan boord op Twitter:

Bron: THR

@MarijnClaeys