Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.07.2016

Filmflits: Denzel Washington, Oliver Stone en meer!

door Matti Meurisse

Denzel Washingtons Fences komt uit in het awardsseizoen

De derde film die Denzel Washington regisseert, verschijnt op 25 december in de Amerikaanse zalen, het ideale moment om mee te dingen naar de grote filmprijzen van het voorjaar. In deze bewerking van het gelijknamige toneelstuk speelt Washington een ooit beloftevolle baseballspeler die vuilnisman werd.

Bron: The Hollywood Reporter

 

Geheime voorstelling van Snowden op Comic-Con

De film over de illustere klokkenluider wordt deze week in het geheim vertoond op het San Diego Comic-Con. Na de vertoning zal regisseur Oliver Stone samen met acteurs Joseph Gordon-Levitt en Shailene Woodley vragen beantwoorden. Edward Snowden himself zal hen vervoegen via livestream.

Bron: The Hollywood Reporter

 

Willem Dafoe en Stellan Skarsgård in Terry Gilliams The Man Who Killed Don Quixote?

Na de legendarische mislukte poging probeert regisseur Terry Gilliam al jaren om deze film opnieuw in gang te steken, en deze keer lijkt het hem echt te lukken. Nadat The Force Awakens-slechterik Adam Driver gecast werd in de hoofdrol, zouden acteurs Willem Dafoe en Stellan Skarsgård nu ook aan boord zijn voor de productie die op een herfst-shoot mikt.

Bron: The Playlist

 

EmojiMovie: Express Yourself voegt T.J. Miller aan cast

De acteur die als beste vriend fungeerde in Deadpool, zal zijn stem verlenen aan het hoofdpersonage uit de animatiefilm gebaseerd op de smartphone-symbolen. Miller speelt een emoji met een persoonlijkheidsstoornis waardoor deze ongewild van uitdrukking verandert. De film komt uit in de zomer van 2017.

Bron: Variety

 

20th Century Fox brengt Mouse Guard tot leven

De studio heeft de rechten bemachtigd op de strip van David Petersen waarin muizen in een middeleeuwse wereld leven. Mouse Guard wordt gepend door Gary Whitta, de schrijver van Rogue One: A Star Wars Story, en geregisseerd door Matt Reeves van Dawn of the Planet of the Apes.

Bron: The Hollywood Reporter

@MattiMeurisse