Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.06.2016

Filmflits: Owen Wilson, Ansel Elgort en meer!

door Marijn Claeys

Owen Wilson speelt wellicht naast Julia Roberts in Wonder 

Wilson zit in de laatste onderhandelingen voor een rol in Wonder van Stephen Chbosky. Julia Roberts en Room-kindsterretje Jacob Tremblay zijn ook aan boord. Tremblay speelt een jongen die met gezichtsproblemen geboren is, waardoor hij lang niet naar een gewone lagere school kan gaan. Wanneer hij in het vijfde leerjaar toch naar en lokale school gaat, wordt hij onverwacht als een held gezien. Roberts en Wilson zullen de ouders vertolken. De film wordt in de zalen verwacht in april 2017.

Bron: Variety

 

Ansel Elgort mogelijk in Dungeon & Dragons-film

De The Fault in Our Stars-acteur voert vroege gesprekken voor de film gebaseerd op het bekende rollenspel Dungeons & Dragons. Rob Letterman, bekend van Goosebumps, regisseert naar een scenario van David Leslie Johnson. Hasbro, het bedrijf dat de rechten van het spel in handen heeft, Sweetpea Entertainment en Warner Bros. sloten vorig jaar een deal voor een filmadaptatie. Elgort zal ook te zien zijn in de remake van The Billionaire Boys Club en Edgar Wrigths Baby Driver.

Bron: Variety

 

Vanessa Redgrave gecast in Film Stars Don’t Die in Liverpool 

Redgrave sluit zich aan bij Annette Bening, Jamie Bell en Julie Walters voor de cast van Film Stars Don’t Die in Liverpool. De romantische komedie wordt geleid door Sherlock-regisseur Paul McGuigan. Matt Greenhalgh staat in voor het scenario, gebaseerd op de memoires van acteur Peter Turner. De plot volgt de intense relatie tussen Peter Turner en actrice Gloria Grahame, Oscarwinnares voor haar rol in The Bad and the Beautiful. Wanneer Grahame in 1981 ongeneeslijk ziek wordt door maagkanker, zoekt ze steun bij Turner.

Bron: Variety

 

Minecraft-film krijgt releasedatum

De filmadaptatie van de computergame Minecraft zal op 25 mei 2019 op het witte doek verschijnen, zowel in 3D als in Imax. Rob McElhenney, bekend van It’s Always Sunny in Philadelphia, staat in voor de regie. Oorspronkelijk waren regisseur Shawl Levy en schrijvers Kieran Mulroney en Michele Mulroney aan de film verbonden, maar die verlieten het project in 2014. Het concept van het spel, ontwikkeld door het bedrijf Mojang AB, bestaat uit het bouwen van 3D-werelden met kubussen en het vechten tegen monsters.

Bron: Variety

@MarijnClaeys