Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.10.2015

Film Fest Gent ontvangt Alexander Skarsgård

door Jimmy Van der Velde

Film Fest Gent, distributeur Lumière en het Belgische productiehuis Caviar halen de Zweedse acteur Alexander Skarsgård en Amerikaanse regisseuse Marielle Heller naar het festival. Ze zullen op dinsdag 20 oktober hun film The Diary of a Teenage Girl voorstellen, die de jongerencompetitie van het filmfestijn afsluit.

De film – die werd geproduceerd door de Amerikaanse afdeling van Caviar – was één van de lichtpunten op het afgelopen Filmfestival van Berlijn. De hoofdrollen zijn voor Bel Powley, Kristin Wiig en Skarsgård. Variety noteerde Heller al bij de tien regisseurs om in de gaten te houden in 2015. Haar langspeeldebuut is dan ook een unieke en bijzonder eerlijke film met de nodige humor en muziek van o.a. Janis Joplin – afgewerkt met een seventies-sfeertje.

Heller baseerde zich op een populaire graphic novel van Phoebe Gloeckner uit 2002. Een coming of age-verhaal dat qua thema gevoelig ligt in orthodox Amerika: een tienermeid die op zoek is naar haar seksuele identiteit en een relatie aanknoopt met de vriend van haar moeder.

Alexander Skarsgård, zoon van topacteur Stellan Skarsgård, is vooral bekend om zijn rol als vampier Eric Northman in de serie True Blood, maar vertolkte de laatste jaren voornamelijk rollen in films als What Maisie Knew en The East.

Bron: Film Fest Gent