Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.11.2016

Fantastic Beasts-regisseur verdedigt casting Johnny Depp

door Vertigo

Een week geleden raakte bekend dat Johnny Depp zal meespelen in de Fantastic Beasts and Where to Find Them-sequel. De casting lokte veel verontwaardigde reacties uit bij fans. Die vinden dat Depp niet thuis hoort in de magische wereld die J.K. Rowling in haar boeken schept omdat hij door zijn ex-vrouw Amber Heard beschuldigd wordt van huiselijk geweld.

Regisseur David Yates verdedigt zijn keuze voor de veelzijdige acteur, hij minimaliseert de beschuldigingen als vreemde geruchten. Hij zocht naar eigen zeggen de best mogelijke acteur voor de rol en vond die in Depp, die hij een echte artiest noemt. “Hij is een briljante acteur en we zijn zeer benieuwd naar wat hij met het personage zal doen. Hij is onbevreesd, creatief en ambitieus en daarom was hij voor ons een interessante keuze”, aldus de regisseur.

Depp zal de rol van slechterik Gellert Grindelwald vertolken. Grindelwald is een zeer krachtige, duistere tovenaar en zo de voorloper van Voldemort. In zijn jonge jaren had hij samen met Albus Perkamentus plannen gesmeed om de wereld te overheersen. Perkamentus veranderde echter van gedachten na de dood van zijn zus en versloeg Grindelwald in een episch gevecht.

Of Depp voor het eerst opduikt als Grindelwald in de eerste Fantastic Beasts.and Where to Find Them-aflevering, kan je vanaf 16 november ontdekken. 

Bron: The Playlist