Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.11.2016

Dominique Deruddere in zee met D’Ardennen-producent Bart Van Langendonck

door Vertigo

Het is alweer een tijdje geleden dat we nog iets van Dominique Deruddere gehoord hebben, maar daar komt weldra verandering in. De Vlaamse regisseur werkt momenteel aan een nieuwe Engelstalige film met Rundskop– en D’Ardennen-producent Bart Van Langendonck.

The Chapel vertelt het verhaal van een jonge pianiste die deelneemt aan de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd voor klassieke muziek in Brussel. Het verhaal volgt haar voorbereiding op de wedstrijd terwijl ze een week afgezonderd leeft in een kapel met twaalf andere finalisten.

Deruddere kreeg voor Iedereen beroemd! in 2001 een Oscarnominatie voor Beste Niet-Engelstalige film. Daarna volgden films als de stripbewerking De bloedbruiloft en Chris Van den Durpel-vehikel Firmin en het duivenmelkersdrama Flying Home met Fifty Shades of Grey­-acteur Jamie Dornan

Van Langendonck werkt momenteel ook nog samen met debutant Marnix Ruben aan diens eerste langspeler The Checkpoint. Verder staat Michaël R. Roskams nieuwste La fidèle met Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopoulos in de hoofdrollen nog op Van Langendoncks agenda.

Bron: Variety