Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.10.2021

Face/Off 2-pitch was zo verwarrend dat de studio hem eerst niet begreep

door Vertigo

Nadat ze de handen in elkaar sloegen voor onder meer You’re Next en The Guest gaan regisseur Adam Wingard en scenarist Simon Barrett samen met Paramount een sequel maken op Face/Off, de actiefilm van John Woo waarin een FBI-agent (John Travolta) en een terrorist (Nicolas Cage) van gezicht wisselen.

Volgens Barrett was hun pitch zo verwarrend dat Paramount hem aanvankelijk niet begreep: “Adam en ik hebben er twee jaar over gedaan om Face/Off 2 te pitchen omdat de studio bleef zeggen: ‘We denken dat we jullie idee goed vinden, maar kunnen jullie gewoon eens uitleggen wie er welk gezicht heeft in deze scène?”

“Pas nadat Paramount ons betaalde om een 35 pagina’s lange synopsis te schrijven, begreep iedereen ons voorstel,” vervolgt Barrett. “De studio is heel enthousiast en dat ben ik niet gewoon. Het heeft mogelijk te maken met het recente box-officesucces van Adams Godzilla vs. Kong.”

Barrett voegt eraan toe dat het script voor Face/Off 2 momenteel herschreven wordt. “De producent Neal Moritz en Paramount staan achter ons en tot nu toe blijven ze ons bij elke stap op een soort verwarde maar oprecht enthousiaste manier steunen.”

Bron: /Film