Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.04.2021

APRILVIS: Broedt Brad Pitt op film rond Belgische kunstenaar?

door Vertigo

Brad Pitt zakte onlangs samen met kunstenaar Thomas Houseago af naar Brussel. Vanaf 22 april loopt in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten namelijk een expo van Houseago met wie Pitt goed bevriend is.

Het duo kreeg ook een rondleiding in de zalen waar schilderijen van Vlaamse grootmeesters als Pieter Bruegel de Oude en Peter Paul Rubens hangen en later bezocht Pitt ook het Brusselse Hortamuseum.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Fine Arts Belgium (@fineartsbelgium)

Vertigo heeft echter exclusief  – bedankt, Luc T. – vernomen wat de waren reden voor Pitts blitzbezoek aan onze hoofdstad was: inspiratie opdoen voor een biopic over een Belgische kunstenaar.

Wie hij precies zal spelen, heeft Pitt voorlopig nog niet beslist. De acteur zou meerdere pistes bekijken, waaronder een film over de familie Bruegel.

Pitt wil zelf Pieter Bruegel de Oude vertolken en heeft voor de rollen van Pieter Brueghel de Jonge en Jan Brueghel de Oude respectievelijk Adam Driver en Timothée Chalamet op het oog.

Anderzijds overweegt Pitt om in de huid van Peter Paul Rubens te kruipen omdat de Brabantse voorloper van het Antwerpse dialect hem een leuke uitdaging lijkt.

Sinds deze week behoort echter ook een biopic over het art nouveau-icoon Victor Horta tot de mogelijkheden omdat Pitt zo onder de indruk was van zijn bezoek aan het Hortamuseum.

Nu zijn rondje artistiek windowshoppen in Brussel afgerond is, staat Pitt op het punt de knoop door te hakken. Over de regiestoel heeft hij in ieder geval al contact gehad met Once upon a Time in Hollywood-cineast Quentin Tarantino en Felix van Groeningen, wiens Beautiful Boy hij produceerde.

Bron: VRT NWS, De Standaard, Hært

Lees meer over: