Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.03.2020

Ethan Hawke doet coronasuggestie voor Before-fourquel

door Vertigo

Ethan Hawke droomt nog steeds van een vervolg op Richard Linklaters Before-trilogie en suggereerde onlangs dat zijn personage Jesse en Julie Delpy’s Celine zich in de vierde film misschien in quarantaine kunnen bevinden.

“Zou dat niet hilarisch zijn?” zegt hij. “Als er één iemand de wereld kan doen lachen met wat er nu gebeurt, dan is het Julie Delpy. Ik kan mij niet inbeelden wat ze erover zou zeggen. Ook Linklater zou er iets krachtigs over te zeggen hebben.”

“Misschien moet de vierde film zich in Italië afspelen,” vervolgt hij. “Laat Jesse en Celine het hol van de leeuw binnengaan en samen zingen met al die mensen op hun balkon.”

Hawke, Delpy en Linklater praten nog steeds over een fourquel en volgens Hawke zou die zich niet aan het stramien van de vorige drie delen houden. Daar zat namelijk telkens negen jaar tussen.

“Linklater zou iets anders willen doen: ofwel een kortfilm die zich vier jaar na Before Midnight afspeelt of een langspeelfilm twintig jaar in de toekomst,” zegt de acteur.

“We zijn erover aan het nadenken,” vervolgt hij. “Before Sunrise, Before Sunset en Before Midnight zijn de drie beste ervaringen van mijn leven. Ze maken deel uit van mij. Als we erop terugkomen, zouden we er zeker van moeten zijn dat het even goed wordt.”

Bron: IndieWire