Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.03.2020

Netflix maakt duizelingwekkend bedrag vrij voor werkloos film- en tv-personeel

door Vertigo

Nadat Netflix zelf de opnames van onder meer Stranger Things en The Witcher moest stilleggen, gaat de streamingdienst een fonds van honderd miljoen dollar oprichten om de film- en televisiesector door de coronacrisis te loodsen.

“Bijna alle film- en tv-producties ter wereld zijn stilgelegd waardoor honderdduizenden cast- en crewleden zonder werk zitten,” zegt Netflix’ chief content officer Ted Sarandos.

“Daartoe behoren elektriciens, timmermannen en chauffeurs, waarvan velen per uur en per project betaald worden,” vervolgt hij. “De film- en tv-gemeenschap heeft Netlix bijgestaan in goeie dagen en nu willen we haar bijstaan in kwade dagen, vooral nu de overheid nog aan het bekijken is welke economische steun ze zullen verlenen.”

Het grootste deel van het fonds gaat naar de zwaarst getroffen crewleden van Netflix’ eigen producties, maar vijftien miljoen dollar gaat naar organisaties die steun bieden aan werkloze cast- en crewleden in landen waar de streamingdienst veel projecten heeft lopen.

Sarandos spreekt over regio’s in Europa, Latijns-Amerika en Azië en zegt dat er volgende week meer details zullen volgen. Verder gaat er ook één miljoen dollar naar bestaande fondsen in de Verenigde Staten zoals dat van de acteursvakbond SAG-AFTRA.

Bron: IndieWire

Lees meer over: