Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.01.2021

Eternals-acteur openhartig over eerste MCU-homokoppel

door Vertigo

De Libanees-Amerikaanse acteur Haaz Sleiman (The Visitor) is binnenkort te zien in Chloé Zhao’s Marvel-film Eternals als de man van de Eternal Phastos (Joker-acteur Brian Tyree Henry). Phastos en zijn man zijn het eerste homokoppel in het MCU.

“Phastos is een van de voornaamste superhelden in Eternals en ik speel zijn echtgenoot, een architect,” zegt Sleiman. “Ze hebben ook een kind.”

“Ik kan niet wachten om de film te zien, ook al wilde ik zelf graag de superheld spelen,” vervolgt hij. “Het wordt namelijk tijd dat we een openlijk homoseksuele Arabische moslimacteur zoals mij een superheld zien spelen.”

Sleiman onthulde eerder dat Phastos en zijn man een kusscène in Eternals hebben. “Het is een prachtige en heel ontroerende kus,” zegt Sleiman. “Iedereen op de set heeft gehuild. Ik vind het belangrijk om te tonen hoe liefdevol en mooi een queer gezin kan zijn.”

“Brian Tyree Henry is een geweldige acteur en heeft zijn rol heel mooi ingevuld,” vervolgt hij. “Op een gegeven moment zag ik het kind in hem en ik vind het ook belangrijk om de wereld eraan te herinneren dat leden van de queer-gemeenschap ooit kinderen waren.”

“De mensen vergeten dat vaak omdat we altijd als seksueel en rebels worden afgebeeld en daardoor herkennen ze zichzelf niet in ons als mensen,” voegt hij eraan toe.

Bron: ComicBook